Konu
:
Baklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar Tarifi - Baklalı Enginar Yapılışı - Baklalı Enginar Nasıl Yapılır - Baklalı Enginar Malzemeleri
1
5 Kg bakla
8 adet enginar
1 çay kaşığı tuz
1 dal kekik
4 adet domates
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
15 sap arpacık soğan
2 adet limon suyu
Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın
Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun
Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 limonun suyu ile ıslatın
Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavada ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin
Sonra bunlara enginarları, kekiği ve et suyunu ilave edin
Tuzunu biberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişmeye bırakın
Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
Sonra dörde bölün
Domatesleri ve baklaları enginarlara katın
Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul