Yalnız Mesajı Göster

Pire Usulü Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pire Usulü Enginar



Pire Usulü Enginar Tarifi - Pire Usulü Enginar Yapılışı - Pire Usulü Enginar Nasıl Yapılır - Pire Usulü Enginar Malzemeleri

20 küçük enginar (dış yaprakları ayıklanıp, kalan yaprakları kısa kesilmiş)

2 litre (10 su bardağı) su

3+1/2 limonun suyu

100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı

6 tane karabiber

1 defne yaprağı

1 fiske kekik

1 tatlı kaşığı tuz


Suyun 3/4'ünü (7+1/2 su bardağı) ve limon suyunun yarısını büyük bir tencereye enginarlarla birlikte koyup, orta ateşte 10 dakika kaynatınız Enginarları süzgeçten süzüp soğuk suda soğuttuktan sonra, yeniden süzerek kağıt peçete üstünde kurumaya bırakınız

Geri kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca enginarları ekleyip, yeniden kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 20 dakika, hafif ateşte pişiriniz

Enginarları delikli bir kepçeyle çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz Üstlerine tenceredeki sostan 6 kaşık döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla