Konu
:
Pire Usulü Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Pire Usulü Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pire Usulü Enginar
Pire Usulü Enginar Tarifi - Pire Usulü Enginar Yapılışı - Pire Usulü Enginar Nasıl Yapılır - Pire Usulü Enginar Malzemeleri
20 küçük enginar (dış yaprakları ayıklanıp, kalan yaprakları kısa kesilmiş)
2 litre (10 su bardağı) su
3+1/2 limonun suyu
100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı
6 tane karabiber
1 defne yaprağı
1 fiske kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Suyun 3/4'ünü (7+1/2 su bardağı) ve limon suyunun yarısını büyük bir tencereye enginarlarla birlikte koyup, orta ateşte 10 dakika kaynatınız
Enginarları süzgeçten süzüp soğuk suda soğuttuktan sonra, yeniden süzerek kağıt peçete üstünde kurumaya bırakınız
Geri kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız
Kaynayınca enginarları ekleyip, yeniden kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 20 dakika, hafif ateşte pişiriniz
Enginarları delikli bir kepçeyle çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Üstlerine tenceredeki sostan 6 kaşık döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul