Konu
:
Beşamelli Rezene
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Rezene
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Rezene
Beşamelli Rezene Tarifi - Beşamelli Rezene Nasıl Yapılır - Beşamelli Rezene MalzemeleriBeşamelli Rezene
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1/2 kilo rezene,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
1 çorba kaşığı un,
1 bardak süt,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Rezeneyi tuzlu kaynar suda diriliğini kaybedecek kadar haşlamalı
Bir tavada margarin yağını eritmeli
Yağ eriyince tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar katıp yağa yedirmeli
Karıştırmaya ara vermeksizin sütü sicim gibi ince akıtarak bu karışıma katmalı ve yedirmeli
Böylece bir beşamel salçası elde edince küçük parçalara doğranmış rezeneyle kıyılmış maydanozu katmalı
Tuzunu ve biberini serpip birkaç defa karıştırdıktan sonra bir servis tabağına boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul