Konu
:
Enginar Pınarı
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Pınarı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Pınarı
Enginar Pınarı Tarifi - Enginar Pınarı Yapılışı - Enginar Pınarı Nasıl Yapılır - Enginar Pınarı Malzemeleri
4 adet ayıklanmış enginar çanağı
100 gr Pınar Labne
3 dilim Pınar beyaz peynir
bir tutam dereotu
bir tutam taze nane
domates sos
tuz ( tercihen deniz tuzu)
taze çekilmiş karabiber
4 adet ayıklanmış ve temizlenmiş enginarı yarım limon suyu ve üzerini biraz geçecek miktarda su ile haşlayın
Diğer yandan Pınar labne peyniri ile Pınar beyaz peyniri ezerek birbirine karıştırın ve içerisine bir tutam kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edin
Damak zevkinize göre tuz ve karabiberi ekleyin
Domates sosu için: 3-4 adet domatesi minik küpler şeklinde doğrayın
İçerisine bir çay kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ,yarım diş sarımsak ,bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı, tuZ ve karabiber ilave edin
Domatesler kendini bırakıp bir sos kıvamına gelene kadar bir taşım kaynayınca sosunuz hazır olacaktır
Servis etmek için haşlanmış ve yumuşamış enginarların ortalarına Pınar lapeybne vebeyaz peynir karışımı paylaştırın ve üzerine domates sosunu dökün
Son olarak nane ve dereotuyla süsleyin ve üzerine taze çekilmiş karabiber serpin
Beyza İnceoğlu Yücel
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul