Konu
:
Baklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar Tarifi - Baklalı Enginar Nasıl Yapılır - Baklalı Enginar Malzemeleri
Baklalı Enginar
Malzemeler:
6 adet iri boy temizlenmiş enginar,
yarım kilogram taze iç bakla,
2 adet orta boy kuru soğan,
yarım demet dereotu,
yarım limonun suyu,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
yemeğin içi için çeyrek limonun suyu,
1 tatlı kaşığı şeker,
yeterince tuz,
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Enginarları temizleyerek yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletelim
Uygun büyüklükte bir tencereye zeytinyağını alıp küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyelim
Soğanları pembeleşene kadar kavuralım
Enginarları limonlu sudan çıkarıp tencereye alalım
1 dakika arayla çevirerek enginarları soğanlarla birlikte soteleyelim
Tencereye 2 su bardağı sıcak su ve limon suyu ekleyelim
Baklaların kabuğunu soyup tencereye alalım
Sekeri ekleyelim
Ağır ateşte enginarlar ve baklalar yumuşayana kadar pişirelim
Yemeği ateşten almadan 5-6 dakika önce tuzunu ilave edelim
Enginarları delikli kepçe ile tencereden alıp servis tabağına dizelim
Baklaları delikli kepçe ile alıp enginarların göbeklerine dolduralım
Tenceredeki sosu da servis tabağına aktarıp enginarların üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul