Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Püre

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Püre



patataes püresi - karışık sebzeli püre tarifi

MALZEMELER


4 Adet Orta Boy Patates

1 Adet Orta Boy Havuç

½ Su Bardağı Süt

50 gr Tereyağı

1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye

2-3 Adet Kornişon Turşu

Tuz

Süslemek İçin

Mantar, Salam, Bezelye

Marul Yaprakları



HAZIRLANIŞI


Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalımSıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım Patateslerin, sıcakken kabuklarını soyarak, rendeleyelim İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim


İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla