Konu
:
Sebzeli Püre
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Püre
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Püre
patataes püresi - karışık sebzeli püre tarifi
MALZEMELER
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Su Bardağı Süt
50 gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye
2-3 Adet Kornişon Turşu
Tuz
Süslemek İçin
Mantar, Salam, Bezelye
Marul Yaprakları
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalım
Sıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım
Patateslerin, sıcakken kabuklarını soyarak, rendeleyelim
İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim
Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim
İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım
Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim
Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim
Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul