Yalnız Mesajı Göster

Etli Taze Bakla

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Taze Bakla



Malzemeler

1 kg taze bakla

300 gr Kuzu eti

1 ad Kuru soğan

2 çorba kaşığı komili naturel yağ

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı un

1 demet taze soğan

1 demet dereotu

3 su bardağı su

2 ad Kesme şeker

Tuz

Yemeğin Tarifi

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin


Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin


Tencerenin ortasına eti koyun Etrafına baklaları dizin Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin


Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişiri Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla