Yalnız Mesajı Göster

Taratorl Soslu Deniz Börülcesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taratorl Soslu Deniz Börülcesi



Taratorlu Börülce - Deniz Börülcesi Nasıl Pişirilir
MALZEMELER


500 gram deniz börülcesi

1 çay kasigi kabartma tozu (karbonat)

2 yemek kasigi zeytinyagi

4 dis sarımsak


YAPILIŞ TARİFİ


Deniz börülcelerinin çamurlu köklerini kesip atin, toprakli kalan kisimlarini iyice yikayin, dallarini ayirin Bir tencereye soguk su ve kabartma tozunu koyarak kaynatin Kaynayan suya deniz börülcelerini atin, diriliklerini kaybetmeyecek sekilde yumusayana kadar (10-15 dakika) pisirin


Börülceleri delikli kepçe ile sicak iken çikartin, sogumaya birakin

Soguduktan sonra herbir büyük sapi alt kismindan tutarak parmaklarinizla ince dallardaki yesil börülceleri bir salata tabaginin içine siyirin, üzerlerine hemen zeytinyagini dökün ve karistirin Sofraya getirmeden önce bir havanda sarmisaklari az tuz ile dövün, limon suyunu ilave edin, karistirip önceden yaglanmis deniz börülcelerinin üzerine dökün



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla