Konu
:
Taratorl Soslu Deniz Börülcesi
Yalnız Mesajı Göster
Taratorl Soslu Deniz Börülcesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taratorl Soslu Deniz Börülcesi
Taratorlu Börülce - Deniz Börülcesi Nasıl Pişirilir
MALZEMELER
500 gram deniz börülcesi
1 çay kasigi kabartma tozu (karbonat)
2 yemek kasigi zeytinyagi
4 dis sarımsak
YAPILIŞ TARİFİ
Deniz börülcelerinin çamurlu köklerini kesip atin, toprakli kalan kisimlarini iyice yikayin, dallarini ayirin
Bir tencereye soguk su ve kabartma tozunu koyarak kaynatin
Kaynayan suya deniz börülcelerini atin, diriliklerini kaybetmeyecek sekilde yumusayana kadar (10-15 dakika) pisirin
Börülceleri delikli kepçe ile sicak iken çikartin, sogumaya birakin
Soguduktan sonra herbir büyük sapi alt kismindan tutarak parmaklarinizla ince dallardaki yesil börülceleri bir salata tabaginin içine siyirin, üzerlerine hemen zeytinyagini dökün ve karistirin
Sofraya getirmeden önce bir havanda sarmisaklari az tuz ile dövün, limon suyunu ilave edin, karistirip önceden yaglanmis deniz börülcelerinin üzerine dökün
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul