Yalnız Mesajı Göster

Nar Ekşili Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nar Ekşili Bamya



Bamya Yemeği - Ekşili Bamya Nasıl Yapılır
Malzemeler:


½ kg bamya

1 adet büyük soğan

1 kahve fincanı YONCA Kanola yağı

1 adet etli kırmızıbiber (ince doğranmış)

1 baş sarmısak (kabuklu)

1 adet limon suyu

1 kahve fincanı nar ekşisi

1/2 su bardağı su (kaynar)

Tuz

Hazırlanış:


Sarmısakları taneleyip, soğuk suya atın Ovalayarak dıştaki ince beyaz kabuklarını çıkartın


Kalın iç kabukları kalsın (Ben kabuklarını da çıkardım) Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayıp, bol sirkeli suda 30 dakika bekletin Soğanı yağda yumuşatın Kabuklu sarımsak ve kırmızıbiberi katıp, karıştırarak 3 dakika pişirin


Limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve bamyaları da ilave edip, karıştırın Kaynar suyu üzerine gezdirip pişirin Soğuk olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla