Konu
:
Nar Ekşili Bamya
Yalnız Mesajı Göster
Nar Ekşili Bamya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nar Ekşili Bamya
Bamya Yemeği - Ekşili Bamya Nasıl Yapılır
Malzemeler:
½ kg
bamya
1 adet büyük soğan
1 kahve fincanı YONCA Kanola yağı
1 adet etli kırmızıbiber (ince doğranmış)
1 baş sarmısak (kabuklu)
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı nar ekşisi
1/2 su bardağı su (kaynar)
Tuz
Hazırlanış:
Sarmısakları taneleyip, soğuk suya atın
Ovalayarak dıştaki ince beyaz kabuklarını çıkartın
Kalın iç kabukları kalsın
(Ben kabuklarını da çıkardım) Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayıp, bol sirkeli suda 30 dakika bekletin
Soğanı yağda yumuşatın
Kabuklu sarımsak ve kırmızıbiberi katıp, karıştırarak 3 dakika pişirin
Limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve bamyaları da ilave edip, karıştırın
Kaynar suyu üzerine gezdirip pişirin
Soğuk olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul