Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Kabak Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Kabak Kızartması



kabak nasıl pişirilir - kabak kızartması nasıl yapılır - kızartma kabak tarifiMalzemeler:


8 kabak (temizlenip kabukları kazınmış)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 diş sarımsak (dövülmüş)

60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)



Tarifi:


Kabakları 1 cm kalmlığında uzunlamasma dilim dilim doğrayıp kağıt peçetelerle kurulayınız

Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca kabakları tavaya koyup 8-10 dakika, tavaya yapışmalarmı önlemek için arasıra karıştırarak, pişiriniz

Ateşin altını açarak tuz, biber, sarımsak, ekmek içi ve maydanozu katınız Tavayı ateşten alıp yavaşça karıştırınız Kabakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz


Not: Fransız usulü kabak kızartması, pirzola ve ızgara etlerin yanında servis edilebilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla