Konu
:
Fransız Usulü Kabak Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Usulü Kabak Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Usulü Kabak Kızartması
kabak nasıl pişirilir - kabak kızartması nasıl yapılır - kızartma kabak tarifiMalzemeler:
8 kabak (temizlenip kabukları kazınmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak (dövülmüş)
60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Tarifi:
Kabakları 1 cm kalmlığında uzunlamasma dilim dilim doğrayıp kağıt peçetelerle kurulayınız
Büyük bir tavada zeytinyağı orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca kabakları tavaya koyup 8-10 dakika, tavaya yapışmalarmı önlemek için arasıra karıştırarak, pişiriniz
Ateşin altını açarak tuz, biber, sarımsak, ekmek içi ve maydanozu katınız
Tavayı ateşten alıp yavaşça karıştırınız
Kabakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz
Not: Fransız usulü kabak kızartması, pirzola ve ızgara etlerin yanında servis edilebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul