Konu
:
İçbaklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
İçbaklalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçbaklalı Enginar
Malzemeler :
• 4 adet enginar
• 500 gr taze bakla
• 1 adet orta boy soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ limonsuyu
• 1 yemek kaşığı tepeleme un
• 1 yemek kaşığı tozşeker
• Tuz
• 1 tutam dereotu
Tarifi:
Enginarları kabaca doğrayıp, kararmaması için limon sıkılmış su dolu kaba atın
İç baklaları ayıklayın
Kaynayan suya atıp 2-3 dakika beklettikten sonra çıkarın
Her bakla tanesinin dışında kalın bir kabuk daha bulunur
Bu kabuğu parmağınızla bastırarak soyun
Soğanı ince ince kıyın
Küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun
İçine iç baklayı atıp 5 dakika pişirin
Doğranmış enginarları, limon suyunu, un, tuz ve şekeri koyup karıştırın
Enginarların üzerini çok az geçecek kadar kaynar su dökün
Kapağını yarım kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın
Enginar çabuk pişen bir sebze olduğu için arada kontrol edip, pişince ocaktan alın
Soğuyunca dereotu serperek servis yapın
Bu yemeği enginarları bölmeden de yapabilirsiniz
Yemek pişince iç baklaları enginarların ortasına paylaştırıp, üzerine dereotu serpebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul