Konu
:
Naneli İç Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Naneli İç Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli İç Bezelye
Naneli İç Bezelye Tarifi - Naneli İç Bezelye Yapılışı - Naneli İç Bezelye Nasıl Yapılır - Naneli İç Bezelye Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4kişi için):
1+1/2 kilo iç bezelye,
1 dal taze nane,
1 çay kaşığı şeker,
100 gram sadeyağ,
yeteri kadar tuz
Yapımı: Bir nane dalını iyice yıkayın
Daldan 3 yaprağı koparıp bir kenara bırakın
Geri kalanını yeteri kadar su ve tuzla bir tencerede kaynatın
Su kaynayınca bezelyeleri içine atarak yarı açık tencerede haşlayın
Bezelyeler haşlanıp pişince delikli bir kepçeyle tencereden alıp suyunu iyice süzmeden bir başka tencereye aktarın
Haşlanmış nane dalını çıkarıp atın
Yerine bir kenarda çiğ olarak duran 3 nane yaprağıyle şekeri bezelyelerin üzerine serpin
Tencereyi çok hafif bir ateşe oturtun
Süzülen suyu uçuncaya kadar karıştırın
Bezelyeler iyice susuz kalınca servis tabağına boşaltın
Üç yaprak naneyi bulup çıkardıktan sonra sıcak bezelyelerin üzerine yağları parça parça atın ve karıştırarak yedirin
Sonra fırında pişmiş bir et veya av hayvanına garni yapılmak üzere sofraya çıkarın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul