Yalnız Mesajı Göster

Naneli İç Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli İç Bezelye



Naneli İç Bezelye Tarifi - Naneli İç Bezelye Yapılışı - Naneli İç Bezelye Nasıl Yapılır - Naneli İç Bezelye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4kişi için):

1+1/2 kilo iç bezelye,

1 dal taze nane,

1 çay kaşığı şeker,

100 gram sadeyağ,

yeteri kadar tuz


Yapımı: Bir nane dalını iyice yıkayın Daldan 3 yaprağı koparıp bir kenara bırakın Geri kalanını yeteri kadar su ve tuzla bir tencerede kaynatın Su kaynayınca bezelyeleri içine atarak yarı açık tencerede haşlayın

Bezelyeler haşlanıp pişince delikli bir kepçeyle tencereden alıp suyunu iyice süzmeden bir başka tencereye aktarın Haşlanmış nane dalını çıkarıp atın Yerine bir kenarda çiğ olarak duran 3 nane yaprağıyle şekeri bezelyelerin üzerine serpin

Tencereyi çok hafif bir ateşe oturtun Süzülen suyu uçuncaya kadar karıştırın

Bezelyeler iyice susuz kalınca servis tabağına boşaltın Üç yaprak naneyi bulup çıkardıktan sonra sıcak bezelyelerin üzerine yağları parça parça atın ve karıştırarak yedirin Sonra fırında pişmiş bir et veya av hayvanına garni yapılmak üzere sofraya çıkarın

Alıntı Yaparak Cevapla