Konu
:
Alman Usulü Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Alman Usulü Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Usulü Enginar
enginar nasıl pişirilir - enginar yemeği nasıl yapılır - enginarın pişirilişiMalzemeler
12 enginar göbeği
4 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ
1+1/4 su bardağı Alman sosu
Tarifi
4 su bardağı suyu orta boy bir tencerede kaynar hale getirip limon suyunu ve tuzu ekleyerek karıştırınız
Enginar göbeklerini tencereye yerleştirip, hafif ateşte 10 dakika hafif hafif kaynatınız
Enginar göbeklerini delikli kepçeyle süzerek tencereden çıkarıp, kurumaları için bir kenara bırakınız
Orta boy bir tavada tereyağı eritiniz
Enginar göbeklerini tavaya yerleştirip yumuşayıncaya kadar hafifçe kızartınız
Enginar göbeklerini delikli bir kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp, üstlerine Alman sosunu dökerek servis ediniz
Not: Alman usulü enginar sebze yemeği olarak yada dana eti, soğuk etler ve sote tavukla birlikte garnitür olarak servis edilebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul