Konu
:
Dereotlu Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Enginar
enginar tarifi - enginar nasıl pişirilir - enginar yemeği yapılışıMalzemeler
6 orta boy enginar
6 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan (doğranmış)
3 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
Tarifi
Enginarların saplarını kesip orta kısımlarını çıkararak hazır hale getiriniz
Geniş bir kaba limon suyunu ve unu koyup karışım pürtüksüz bir hale gelinceye kadar iyice çırpınız
Suyu da ekleyip 2-3 dakika çırpınız
Enginarları limon-su-un karışımına yerleştirip, dış yüzeyleri tamamen ıslanana kadar çeviriniz
Geniş bir tencerede, zeytinyağı orta ateşte ısıtınız
Soğanı katıp 5 dakika kadar pişiriniz
Enginarları, limon- su-un karışımından, delikli kepçeyle süzerek çıkarıp bir kenara bırakınız
Limon- un-su karışımını soğanların piştiği tencereye döküp dereotunu ve tuzu ekleyiniz
Tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatınız
Enginarları tencerenin içine yan yana yerleştirip tencerenin üstünü kapatarak 20 dakika hafifçe kaynatmız
Enginarları ters çevirip alt kısımlarmı üste getirerek 25 dakika daha, enginarlar iyice pişene kadar hafif hafif kaynatınız
Tencereyi ateşten alarak enginarları bir servis tabağına yan yana diziniz
Tencerede kalan sosu üstlerine döküp servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul