Konu
:
Flaman Usulü İç Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Flaman Usulü İç Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Flaman Usulü İç Bezelye
Flaman Usulü İç Bezelye Tarifi - Flaman Usulü İç Bezelye Yapılışı - Flaman Usulü İç Bezelye Nasıl Yapılır - Flaman Usulü İç Bezelye Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1+1/2 kilo iç bezelye,
300 gram havuç,
75 gram sadeyağ,
1 çay kaşığı şeker,
yeteri kadar tuz
Yapımı : Havucun dışını kazıyın, iyice yıkayın ve küçük parçalara kesin
Havuçları tencereye koyun ve üzerlerini örtecek kadar su koyun
Tuzunu ve şekeri dökün
50 gram yağ katın ve tencerenin kapağını örtmeden kaynatın
Tenceredekiler koyu bir alca oluncaya kadar kaynadıktan sonra üzerlerine bezelyeleri dökün
Vakit vakit karıştırarak iki sebzeyi pişirin
Tencereyi ateşten indirmeden tadına bakın
Gerekirse tuz serpip bir-iki dakika daha kaynatın
Bezelyeler pişince tencereyi ateşten indirin
Kalan yağı çiğ olarak katın
Bir-iki defa karıştırdıktan sonra yemeği servis tabağına boşaltın ve her türlü rosto ve bonfilelere garni olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul