Yalnız Mesajı Göster

Flaman Usulü İç Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Flaman Usulü İç Bezelye



Flaman Usulü İç Bezelye Tarifi - Flaman Usulü İç Bezelye Yapılışı - Flaman Usulü İç Bezelye Nasıl Yapılır - Flaman Usulü İç Bezelye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişilik):

1+1/2 kilo iç bezelye,

300 gram havuç,

75 gram sadeyağ,

1 çay kaşığı şeker,

yeteri kadar tuz


Yapımı : Havucun dışını kazıyın, iyice yıkayın ve küçük parçalara kesin

Havuçları tencereye koyun ve üzerlerini örtecek kadar su koyun Tuzunu ve şekeri dökün 50 gram yağ katın ve tencerenin kapağını örtmeden kaynatın Tenceredekiler koyu bir alca oluncaya kadar kaynadıktan sonra üzerlerine bezelyeleri dökün

Vakit vakit karıştırarak iki sebzeyi pişirin

Tencereyi ateşten indirmeden tadına bakın Gerekirse tuz serpip bir-iki dakika daha kaynatın

Bezelyeler pişince tencereyi ateşten indirin Kalan yağı çiğ olarak katın Bir-iki defa karıştırdıktan sonra yemeği servis tabağına boşaltın ve her türlü rosto ve bonfilelere garni olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla