Konu
:
Beşamelli Musakka
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Musakka
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Musakka
Beşamelli Musakka Tarifi - Beşamelli Musakka Nasıl Yapılır - Beşamelli Musakka Malzemeleri
Beşamelli Musakka
1 kg patlıcan
350 gr kıyma
2 adet domates
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kızartma yağı
Beşamel için:
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlar çubuklu soyulur, kuşbaşından biraz iri doğranır
Yağda altın rengi kızartılır
İnce kıyılan soğan, yağ ve kıyma bir tencereye konur
Soğan suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur
Üzerine salça, rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika daha pişirilir
Beşamel sos için tereyağı ve un kavrulur
Üzerine soğuk süt eklenir, tuz katılır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına konur
Üzerine kavrulan kıyma serilir
Bu arada soğumuş olan olan sosa yumurta kırılır, karıştırılır ve kıymanın üzerine yayılır
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul