Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Musakka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Musakka



Beşamelli Musakka Tarifi - Beşamelli Musakka Nasıl Yapılır - Beşamelli Musakka Malzemeleri



Beşamelli Musakka


1 kg patlıcan

350 gr kıyma

2 adet domates

1 adet iri kuru soğan

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kızartma yağı

Beşamel için:

1,5 su bardağı süt

1,5 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz


Patlıcanlar çubuklu soyulur, kuşbaşından biraz iri doğranır Yağda altın rengi kızartılır İnce kıyılan soğan, yağ ve kıyma bir tencereye konur Soğan suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Üzerine salça, rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika daha pişirilir Beşamel sos için tereyağı ve un kavrulur Üzerine soğuk süt eklenir, tuz katılır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına konur Üzerine kavrulan kıyma serilir Bu arada soğumuş olan olan sosa yumurta kırılır, karıştırılır ve kıymanın üzerine yayılır Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla