Konu
:
Soğanlı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Enginar
Soğanlı Enginar Tarifi - Soğanlı Enginar Yapılışı - Soğanlı Enginar Nasıl Yapılır - Soğanlı Enginar Malzemeleri
Bir tencerenin içine yeteri kadar su koyup içine biraz tuz katınız
Bir sulu büyük limonu da tamamen sıkınız
Körpe ve taze enginarın sert olan dış kabuklarını çıkarınız
Enginarın yalnız göbeği, ince kabukları ve çiçekleri kalsın
Ayıklanırken kabuklar karışık suya atılacağı gibi, enginarlar da temizlenince hemen o suya atıp üzerlerini yaprağı ile kapayıp hava almasına meydan vermeyiniz
Yirmi tane kadar yumurta büyüklüğündeki enginar, böylece ayıklanıp suya atıldıktan sonra 150 gram kadar fındık iriliğindeki soğanları soyarak, hem kabuklarını, hem de içlerini aynı suya atıp üzerlerini örtünüz
Daha sonra enginarları bir tencereye dizip, soğanları da arasına doldurunuz
Üzerine tuz ekiniz
Yirmi enginar için 4 tane iri sulu limonu iyice sıkınız
Tencereye adi su ve bunun üçte biri kadar da zeytinyağı koyup tencereyi ateşe oturtunuz
Enginarlar pişip az su ile yağ kalana dek tencereyi ağzı kapalı olarak kaynatınız
Enginarları tabağa dizdikten sonra aralarına soğanları koyup yağlı suyunu dahi üstüne gezdirerek soğumağa bırakınız
Not: Bu enginar beyazlıkta kaymaktan farkı olmayacağı gibi lezzeti de pek fazla olacaktır
Böylece hazırlanan soğanlı enginarın beyazlığı limonun fazlalığından ise de başka şekilde pişirilen enginarlar kabuğu ile birlikte tuz ve limonlu suda ayıklanır, sonra da sudan çıkarılıp limon suyu ve tuz ile oğulur
Çok bol suda yıkanır
Fakat limonun kabuğu ile birlikte pişirilir ise enginarlarm rengi limon gibi sarı olur, ama bu da başka bir lezzet verir
Eğer bu yöntemlerle enginar pişirilmeyip haşlanırsa lezzeti gider
Limonu az kullanmak, az limon sıkmakla renksiz kalmasına neden olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul