Konu
:
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Yapılışı - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
10 enginar
3 havuç
3 patates
1 su bardağı bezelye
2 kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
dereotu
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Enginarlar güzelce temizlenir
Limonlu ve unlu suda bekletilir
Havuç, patates ve soğan küp küp doğranır
Enginarlar geniş tencereye alınır
Üzerine küp doğranan sebzeler ve bezelyeler ilave edilir
Şeker, un, tuz, zeytinyağı ilave edilir
Üzerine geçecek şekilde suyla pişirilir
En son piştikten sonra üzerine dereotu eklenip soğuk olarak servis edilir
Anadolujet Magazin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul