Yalnız Mesajı Göster

Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi



Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi Tarifi - Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi Nasıl Yapılır - Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi Malzemeleri


Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi


6 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

2 kereviz sapı (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 tatlı kaşığı taze fesleğen (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)

1/2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 çorba kaşığı tozşeker

2 çavdar ekmeği dilimi (kabukları alındıktan sonra, küçük küpler halinde kesilmiş)


Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanlar, kereviz sapı parçalan, sarımsaklar, kıyılmış fesleğenlerin 3/4'ü (ya da kuru fesleğenlerin tümü), maydanoz, tuz ve karabiberi koyup, ara sıra karıştırarak, kereviz sapı parçaları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık4dakika) pişirin Domatesleri katıp, ara sıra karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın Tozşekeri ve çavdar ekmeği küplerini ekleyip, iyice karıştırarak, karışımı ateşe dayanıklı bir kaba aktarın ve kabı fırına verip, karışımın üstü kıtır kıtır oluncaya kadar (35-40 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, kalan taze fesleğenleri yahninin üstüne serperek (taze fesleğen kullandıysanız), servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla