Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Kış Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kış Türlüsü



Terbiyeli Kış Türlüsü Tarifi - Terbiyeli Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kış Türlüsü Malzemeleri


Terbiyeli Kış Türlüsü


MALZEMELER

2 Soğan

6-7 Pırasa

300 gr Kereviz

2 Havuç

150 gr Kuşbaşı Koyun Eti

2 Çorba Kaşığı Margarin

3 Su Bardağı Sıcak Su

2 Yumurta Sarısı

1/2 Limon Suyu

Tuz, Karabiber


YAPILIŞI

Soğanları küçük küpler halinde doğrayın Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin

Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin

Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla