06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Dizme Bamya
Bamya Nasıl Pişirilir - Dizme Bamya Nasıl Yapılır
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
400-500 gram bamyanın başları külah biçiminde kesilerek ayıklanır Yıkanır, kevgirde süzülür, açık havada kuruması beklenir
Sonra orta boy, kenarı alçak bir tepsiye, bamyaların başları, tepsinin kenarına değecek şekilde ve düzgün biçimde dizilir
Tepsi, dıştan, ortasına kadar böylece doldurulmak üzere bamyalar sıra sıra dizilir Ancak, bamyalar dizilmeye başlanmadan önce, tepsinin tam ortasına bir normal çorba kâsesi kapatılır Ortada bir boşluk bırakılması sağlanır
Bamyaların dizilmesi tamamlanınca kâse alınır Öte yandan, 250-300 gram normal kıyma, bir orta boy soğan ve domatesle karıştırılarak, bu malzeme, tepsinin ortasındaki boşluğa konur
1 su bardağı sıcak su ve tuz da eklenerek kapağı kapanır ve çok hafif ateşde ve daha iyisi fırında orta ısıda pişirilir
alıntı
|
|
|