Konu
:
Enginarlı Tortellini
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Tortellini
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Tortellini
Enginarlı Tortellini Tarifi - Enginarlı Tortellini Yapılışı
Malzeme:
200 gram Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
Sosu İçin :
100 gram Teremyağ
4-5 dal taze soğan
3 çorba kaşığı krema
Tuz
taze çekilmiş karabiber
İç Malzeme için :
100 gram ricotta peyniri
20 gram parmesan peyniri
3 adet enginar
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Yumurtaları ilave edin
Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin
Hamurun iç dolgusu için enginarları 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilmiş kaynar suda yumuşayana dek haşlayıp süzün
Püre haline getirip 3 çeşit peynir, rendelenmiş muskat cevizi ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin
Tekrar karıştırın
İç malzeme hazırdır
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın
Küçük kahve fincanının (Türk kahvesi fincanı) ağzı ile yuvarlak hamurlarlar elde edin
Her birinin ortasına peynirli enginar püresinden 1 çay kaşığı dolusu yerleştirin
Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarının iyice yapışmasını (hamurları haşlarken içine suyun girmemesi gerekiyor) sağlayın ve her iki ucunu birleştirerek tortellini şekline getirin
Hamurları un serpilmiş tepsiye dizip 10 dakika kadar bekletin
Tortellini hamurunu kaynar suda haşlayıp süzün
Sos için Teremyağı tavada eritip ufalanmış adaçayı yaprağı, kıyılmış taze soğan, krema, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin
Sos kıvamına gelene dek birkaç taşım kaynatın
Ocaktan alın, haşlanmış tortellini ile harmanlayın
İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ve çok ince kıyılmış biber ile süsleyin
Hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul