Konu
:
Etli Arapsaçı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Arapsaçı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Arapsaçı
Etli Arapsaçı Tarifi - Etli Arapsaçı Yapılışı - Etli Arapsaçı Malzemeleri
Malzemeler
2 Demet Arapsaçı
150 gr kuzu kuşbaşı
1 Küçük baş soğan
3-4 taze patates
Bir çay bardağı zeytin yağı
3 olgun domates(kış sonu otumuzu bulabildiğimiz için derindondurucudan)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Limon ve tuz
Hazırlanışı
Arap saçı ayıklanır,yıkanır(aslında asıl maharet bu kart yerlerini ayırtedebilmek önemli )
10dk kaynayan suda haşlanır kenara alınır
Diğer yanda kuzu eti yarı pişmiş suda haşlanır (ben düdüklü tencere kullanıyorum)(etin suyunu dökmeyin yemeğinize ekleyin),Ardından ince doğranmış soğanla,zeytinyağı ile et kavrulur,arapsaçı eklenir,küp doğranmış domates,salça,limon suyu ve üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir
25-30 dk pişirilir ancak ,İri doğranmış patesler dağılmaması için pişme süresinin son 15 dk sında eklenir
Not
:Toplanması meşakkatli bir ottur
Çalılıklarda,dere kenarlarında bulunur
Dereotunu sevmiyorsanız biraz yemeniz zor
Pişme esnasında mutfağınızda birşişe rakı dökülmüş sanabilirsiniz
Keskin bir anason kokusu hakim…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul