Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar



Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Yapımı - Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Malzemeleri




Malzemeler

6 tane enginar çanağı,

1/2 kilo iç bakla,

1 tane kuru soğan,

2 tane limon,

Tuz, zeytinyağı,

1 çorba kaşığı şeker,

1 çorba kaşığı un,

Dereotu


Hazırlanışı


Ayıkladığınız enginarları yıkayıp limonlu suda bekletin


Enginarları, iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizin, üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, zeytinyağını,1 limon suyu, tuz ve şekeri koyup, un serpeleyin Enginarların üzerini kapatacak kadar su(sıcak) ilave edin Tencerenin ağzına yağlı kâğıt yerleştirip kapağını sıkıca kapatın Tencereyi ocağa koyun, kaynamaya başladığında ocağın altını kısın,yarım saat kısık ateşte pişirin Enginarlar pişerken iç baklaları kaynayan suya atıp 10 dakika haşlayın Baklaları soğuk sudan geçirin, kalın kabuklarını ayıklayıp, içlerini çıkartın


Enginarlar pişince kâğıdı kaldırıp, iç baklaları ekleyin 10 dakika daha pişirin Dereotunu ekleyip soğumaya bırakın(yemek kendi kabında soğusun) Yemek soğuyunca enginarların iç kısımları yukarı gelecek şekilde servis tabağına çıkarıp, üzerlerine baklaları yerleştirin


Not: İç baklayı kabuklu sevenler kabuklarını çıkartmadan yapabilirler

Kuru soğan yerine 8- 10 tane arpacık soğanı kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla