Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Salçalı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Salçalı Enginar



Beşamel Salçalı Enginar Tarifi - Beşamel Salçalı Enginar Yapılışı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır

8 adet iri körpe enginar

75 gr yağ

25 gr un

1 su bardağı süt

50 gr rende gravyer peyniri

1 adet limon

125 gr çiğ krema

Karabiber

Tuz


Enginar saplarını kesin Tüylü kısımlarını kesin, dış yapraklarınıda atın Bol suda yıkayıp limonlu suya koyun Hepsi temizlenince enginarları tuzlu suda haşlayın Sonra 25 gr yağ ile sote edin Sonra enginarları bir güvece koyun ve un, süt, tereyağı ile beşamel sos hazırlayın Beşamele çiğ krema ile rende peynirinin yarısını da katıp enginarların üzerine katın Geriye kalan peyniride üzerine serpin ve fırına sokup 10 dk tutun ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla