Konu
:
Beşamel Salçalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Salçalı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Salçalı Enginar
Beşamel Salçalı Enginar Tarifi - Beşamel Salçalı Enginar Yapılışı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır
8 adet iri körpe enginar
75 gr yağ
25 gr un
1 su bardağı süt
50 gr rende gravyer peyniri
1 adet limon
125 gr çiğ krema
Karabiber
Tuz
Enginar saplarını kesin
Tüylü kısımlarını kesin, dış yapraklarınıda atın
Bol suda yıkayıp limonlu suya koyun
Hepsi temizlenince enginarları tuzlu suda haşlayın
Sonra 25 gr yağ ile sote edin
Sonra enginarları bir güvece koyun ve un, süt, tereyağı ile beşamel sos hazırlayın
Beşamele çiğ krema ile rende peynirinin yarısını da katıp enginarların üzerine katın
Geriye kalan peyniride üzerine serpin ve fırına sokup 10 dk tutun ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul