Konu
:
Korsika Usulü Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Korsika Usulü Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Korsika Usulü Bezelye
Korsika Usulü Bezelye Tarifi - Korsika Usulü Bezelye Yapılışı - Korsika Usulü Bezelye Nasıl Yapılır - Korsika Usulü Bezelye Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 1/2 kg taze iç bezelye, 1 dilim dana pançetası, 1 marul göbeği, 4 sap taze soğan, 1 demet maydanoz, 1 yemek kaşığı margarin, 1 tutam karabiber, yeteri kadar tuz ve et suyu
Yapılışı: 1/2 kg iç bezelye yıkanıp suyu süzülür
Marulun göbeği teker teker ayıklanıp yıkandıktan sonra şerit şeklinde doğranır
Pançeta dilimleri küçücük parçalara bölünür
Pançeta ve margarin tencereye konur
Yağ eriyince ince ince doğranmış yeşil soğanlar katılır
Pançeta parçalan ve soğanlar kavrulur
Sonra iç bezelye ve marul katılır, birkaç defa karıştırılarak sote edildikten sonra üzerlerini örtecek kadar et suyu konur
Karabiber ve tuz serpilerek kaynamaya bırakılır
Bir demet maydanoz iyice temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır
Tenceredekiler 30-40 dakika kadar kaynadıktan sonra maydanoz üzerlerine serpilir ve yemek ateşten indirilir
Servis tabağına alınarak servis yapılır
Korsika usulü bezelye toprak güveçte de pişirilebilir
Güveçte pişirenler sofraya güveçle servis yapabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul