Konu
:
Biberli Etli Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Etli Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Etli Bezelye
Biberli Etli Bezelye Tarifi - Biberli Etli Bezelye Yapılışı - Biberli Etli Bezelye Nasıl Yapılır - Biberli Etli Bezelye Malzemeleri
MALZEMESİ:
500 gr
kuşbaşı et
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
4 adet dolmalık biber
1 kg
bezelye
tuz
biber
YAPILIŞI:
Tencereye margarini koyarak kızdırın
Soyduğunuz ve ortadan ikiye böldüğünüz soğanları bunun içine atarak pembeleşene kadar kavurun
Domates suyunu ve kuşbaşı eti buna ilâve edin ve tencerenin kapağını kapatarak, et suyunu çekene kadar pişirin
Sonra ayıklayıp yıkadığınız bezelyeyi ince dilimler halinde kestiğiniz dolmalık biberleri tencereye dökün
1 su bardağı su ilâve edin
Tekrar tencerenin kapağını kapatın ve bezelyenin pişmesine 10 dakika kala tuzu ve karabiberi ilâve edin
Piştikten sonra soğanları tencereden çıkarın
Yemeği sıcak olarak servis tabağına alın
Maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul