Yalnız Mesajı Göster

Yüzüklü Taze Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yüzüklü Taze Fasulye





Malzemeler :



100 gr fasulye

2 iri boy havuç

1 soğan

2 domates

15 su bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

tuz




Hazırlanışı:


Havuçları yıkayıp, kazıdıktan sonra 3 cm eninde parçalara keserek bir tencerenin içerisinde yaklaşık olarak 20-25 dk haşlayın Havuçlar haşlandıktan sonra içlerini oyarak yüzük haline getirin


Daha sonra ayıklayıp, yıkamış olduğunuz fasulyeleri havuçların içine, aldığı kadar yerleştirin Bu arada haşlarken havuçların çok fazla yumuşamamasına dikkat etmek gerekiyor Yoksa fasulyeleri yerleştirirken parçalanabilirler


Hazırladığınız yüzüklü fasulyeleri bir tencereye dizerek suyu rendelenmiş soğanı ve domatesleri, tuzu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte pişirin Piştiği tencerede soğuduktan sonra bir servis tabağına dizerek, servis yapabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla