Konu
:
Kalamar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Dolması
Kalamar Dolması Tarifi - Kalamar Dolması Nasıl Yapılır - Kalamar Dolması Malzemeleri
Kalamar Dolması Malzeme Listesi
14 adet ufak kalamar ( yaklaşık 750 gr
)
1 adet büyük soğan
1 adet küçük yeşil biber
1 adet büyük ve olgun domates
1/2 demet dereotu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
125 gr pirinç
1/4 lt su
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz, karabiber
Kalamar Dolması nasıl yapılır Kalamar Dolması yapılışı
Bir gece öncesinden, kalamarları kesiniz
Başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyunuz
Sonra içlerini boşaltınız, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alınız
Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtünüz ve 3 saat bekleyiniz
Dolma harcını hazırlamak icin bir tencerede, zeytinyağında doğranmış soğanı pembeleştiriniz
Pirinci ekledikten sonra, 5 dakika karıştırarak pişiriniz
Kıyılmış domates ve yeşil biberi içine atınız, tuz ve karabiber serpiniz
Sonra içine suyun yarısını dökünüz, tencerenin kapağını kapatınız ve suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişiriniz
Kıyılmış dereotunu ekleyiniz
Kalamarların içini bu harçla doldurunuz ve üzerlerini daha önce ayırmış olduğunuz püsküllü başlarıyla kapatınız
Bir tencerede, kalan suyu ekleyerek kapağını kapatınız ve hafif ateşte 30 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul