Konu
:
İmam Bayıldı
Yalnız Mesajı Göster
İmam Bayıldı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İmam Bayıldı
İmam Bayıldı Tarifi - İmam Bayıldı Nasıl Yapılır - İmam Bayıldı Malzemeleri
İmam Bayıldı Yemeği için Malzeme Listesi
10 adet patlıcan
500 gram (Yarım Kilo) domates
500 gram (Yarım Kilo) soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr
şeker
Tuz
İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?
Patlıcanların iki başı kesilir
Kenarlarında ikişer san timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur
Soyulan kısım dörde kesilir
Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek letilir
Yıkanır
Kızdırılmış yağda kızartılır
Tepsiye dizilir
Soğan ayrı bir kaba doğranır
Kalan zeytinyağı hafifçe kav rulur
Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır
Do mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir
Pa lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur
Tuz, şeker, yarım limon sıkılır
Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir
Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul