Yalnız Mesajı Göster

İmam Bayıldı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İmam Bayıldı



İmam Bayıldı Tarifi - İmam Bayıldı Nasıl Yapılır - İmam Bayıldı Malzemeleri


İmam Bayıldı Yemeği için Malzeme Listesi

10 adet patlıcan
500 gram (Yarım Kilo) domates
500 gram (Yarım Kilo) soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr şeker
Tuz

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

Patlıcanların iki başı kesilir Kenarlarında ikişer san timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur Soyulan kısım dörde kesilir Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek letilir Yıkanır Kızdırılmış yağda kızartılır Tepsiye dizilir Soğan ayrı bir kaba doğranır Kalan zeytinyağı hafifçe kav rulur Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır Do mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir Pa lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur Tuz, şeker, yarım limon sıkılır Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla