Konu
:
Kabak Kayık
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kayık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kayık
Kabak Kayık Tarifi - Kabak Kayık Nasıl Yapılır - Kabak Kayık Malzemeleri
Kabak kayık malzemeleri
* 1 kilo kabak
* 400 gram kıyma
* 1 tane kuru soğan
* 2 tane domates
* 3 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı salça
* Karabiber
* Pul biber
* Tuz
* Kimyon
Beşamel sos için
* 1,5 su bardağı süt
* 1,5 kaşık un
* 1
5 kaşık tereyağ
* Tuz
* 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
Kabak kayık tarifi
Kabaklarımızı yıkanıp alacalı bir şekilde soyalım
Uzunlamasına iki keselim
Bir tencere su ve tuz ekleyerek kaynatıp kabaklarımızı içinde diriliği gidene kadar haşlayalım
Kabaklarımız haşlanırken biz tavamızın içine sıvı yağımızı ve etimizi koyalım ve kavurma işlemine başlayalım
Kuru soğanımızı ve sarımsaklarımızı minik minik doğrayıp içine ekleyelim ve karıştırarak pişirelim
İçine sırasıyla salçamızı, baharatlarımızı, tuzumuzu, domatesimizi ekleyelim ve pişirme işlemine devam edelim
Beş dakika daha pişirip altını kapatalım
Beşamel sosumuzu hazırlayalım
Tenceremizin içine tereyağımızı ve unumuzu ekleyip kavurmaya başlayalım
Daha sonra hızlı bir şekilde karıştırarak içine stümüzü ilave edelim
Bir 5 dakika pişirip altını kapatalım
Kabaklarımız haşlandıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla çekirdek yuvalarını boşaltalım
İçine kıymalı harcımızı koyalım
Onun üstüne başamael sosumuzu koyalım ve pişmesi için fırına gönderelim
On beş dakika piştikten sonra endelenmiş kaşarımızı üzerine kabaklarımızın üzerine döküp tekrar fırına gönderiyoruz
Kaşarlarımız kızardığında yemeğimiz hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul