Konu
:
Enginar Sefası
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Sefası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Sefası
Malzemeler:
- 5 adet büyük boy enginar
- 2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
- 2 adet yumurta
- 1 avuç ufalanmış ekmek içi
- 1 adet ince doğranmış yeşil soğan
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- çeyrek limon
-karabiber
Hazırlanışı:
Tencerede kaynamış suya enginarları koyun
Üzerine çeyrek limonu sıkın ve kabuğunu tencerenin içine atın
Enginarlar yumuşayana kadar 25-30 dakika orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanan enginarları süzün ve üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin
Bir fırın kabına enginarları yerleştirin
Ayrı bir kapta peyniri, yumurtayı, ekmek içini, yeşillikleri, karabiberi ve zeytinyağını karıştırın
Peynirli karışımı beşe bölün ve elinizle top şekli vererek, enginarların çanak kısmına yerleştirin
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ve limon kabuğuyla servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul