Konu
:
İspanak Suflesi
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Suflesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Suflesi
Malzemeler:
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- yeteri kadar tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- yarım yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- biraz rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 adet yumurta
- 150 gr dana jambon
Hazırlanışı:
Margarin veya tereyağını tencere alıp eritin ve unu ilave edin
Un kokusu gelinceye kadar kavurun
İçerisine süt ilave edin
Karıştırıcı telle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Üzerine tuz ve karabiber ilave edin
lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın
Bir tencerede soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun
İçerisine ıspanakları ekleyip, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Üzerine tuzu ilave edin
Unlu karışımı içerisine ekleyin
İçerisine jambonları irice doğrayıp kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın
Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun
Üç adet yumurtayı çırpın
Tek tek yedirerek karışıma ilave edin
Tüm karışımı yağlanmış borcama koyun
İçerisine su konmuş tepsiye borcamı yerleştirin
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ve sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul