Konu
:
Karnabahar Tava
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Tava
Malzemeler:
- 1 karnabahar
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- yarım su bardağı süt
- 1 limonun suyu
-kızartmak için sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- tuz
Üzeri için:
- sarımsaklı yoğurt
- 2-3 dal maydanoz
Hazırlanışı:
Karnabaharı temizleyip yıkayın
Çiçek çiçek ayırıp tencereye dizin
Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edin
Limon suyunu ekleyip 15-20 dakika haşlayın
Süzüp soğuk sudan geçirin
Maydanozu yıkayıp kıyın
Büyük bir kasede un, domates püresi, yumurta, kabartma tozu, süt, karabiber ve kırmızı biberi mikserle çırpın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Karnabahar çiçeklerini hazırladığınız unlu karışıma bulayıp kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Üzerine limon suyu yada sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanozla süsleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul