Konu
:
Karnabahar Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Kızartması
karnabahar kızartması nasıl yapılır
MALZEMELER:
1 küçük karnabahar
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
yarım şişe soda
3-4 kaşık un
bolca galeta unu
tuz karabiber, pul biber
yapılışı
Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp 1 çay bardağı süt, tuz ve su ilavesi ile hafif diri şekilde haşlanır
Suyu süzülüp soğumaya birakılır
Diğer tarafta süt, un, baharatlar, soda, yumurta ve 1 kaşık galeta unu iyice çırpılıp boza kıvamına getirilir
Un miktarı yavaş yavaş eklenerek yapılırsa daha olur
Gerektiğinde azaltılıp yada artırılabilir
karnıbaharlar bu karışımın içine atılıp her tarafının soslanması sağlanır
Tek tek çıkartılıp galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul