Yalnız Mesajı Göster

Mantar Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Mantısı







Malzemeler


300 gr iri kültür mantarı

100-150 gr kıyma

1 adet küçük boy soğan

1 adet domates

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber


Üzeri için,


3-4 çorba süzme yoğurt

Sarımsak

Tuz

Tereyağ, pul biber, kuru nane


Yemeğin tarifi


Mantarlarınızın saplarını ayırın, yıkayarak birkaç damla limon suyu eklediğiniz suya ıslatın Soğanı ince yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile malzemeyi yanmaz tavanızda kavurun, kıymayı ekleyin Kıymanızın rengi dönünce, rendelediğiniz domatesi ekleyin Salçanızı ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın Suyunu çekinceye kadar kavurun


Mantarlarınızın içini, çay kaşığı yardımı ile siyah kısımlarını alacak şekilde temizleyin Tatlı kaşığı ile kıymalı içinizi mantarlarınıza bastırarak doldurun


Fırın kabınıza mantarları dizin, 200-225 derecelik fırında 50 dk kadar pişirin Servis için mantarlarınıza porsiyonluk veya tamamına sarımsaklı yoğurdunuzu ekleyin, tereyağla hafif yaktığınız tatlı pul biberi, nane ile ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla