Konu
:
Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Kuru Sebzeli Güveç
Kuru Sebzeli Güveç Tarifi - Kuru Sebzeli Güveç Yapılışı - Kuru Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır - Kuru Sebzeli Güveç Malzemeleri
Malzemeler:
500 Gr Kuzu Eti
1 Kase Kuru Biber
1 Kase Kuru Patlıcan
1 Kase Kuru Domates
1 Kase Kuru Kabak
2 Patates
2 Soğan
1 Çorba K
Domates Salçası
5 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
Tane Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Su
Hazırlanışı:
Kuzu etini kuş başı doğruyoruz
Güveç kabına biraz sıvıyağ döküp etleri ekliyoruz
Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz
Kuru biber, patlıcan ve kabağı sıcak su ile ıslatıp yumuşatıyoruz
Ete, defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz
Soğan ve sarımsağı doğrayıp ekliyoruz
Domates salçasını katıp karıştırıyoruz
Patatesleri soyup doğruyoruz
Etin üzerine sırasıyla kabak, patates, patlıcan ve en üste domatesleri koyuyoruz
Tuz ve karabiber serpiyoruz
Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz
Ocağın üzerinde biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul