Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü



Güveçte Kış Türlüsü Tarifi - Güveçte Kış Türlüsü Yapılışı - Güveçte Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Güveçte Kış Türlüsü Malzemeleri

Malzemeler:


Yarım Kg Kuzu Kaburga

Yarım Beyaz Lahana

2 Havuç

1 Patates

1 Soğan

5 Yer Elması

1 Çorba K Domates Salçası

1 Çorba K Biber Salçası

2 Defne Yaprağı

1 Tatlı K Tane Karabiber

Sıvıyağ

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Güveç kabına biraz sıvıyağ döküyoruz Kuzu kaburgayı koyup orta ateşte kavuruyoruz Defne yaprağı ve tane karabiber atıyoruz


Soğan ve havucu doğrayıp ekliyoruz Biber salçası ve domates salçasını katıyoruz Beyaz lahanayı küçük bir şekilde doğrayıp güvece ekliyoruz


Patates ve yer elmasını küp küp doğrayıp lahananın üzerine koyuyoruz Tuzunu serpiyoruz Biraz sıcak su döküyoruz


Üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla