Konu
:
Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Güveçte Kış Türlüsü
Güveçte Kış Türlüsü Tarifi - Güveçte Kış Türlüsü Yapılışı - Güveçte Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Güveçte Kış Türlüsü Malzemeleri
Malzemeler:
Yarım Kg Kuzu Kaburga
Yarım Beyaz Lahana
2 Havuç
1 Patates
1 Soğan
5 Yer Elması
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Çorba K
Biber Salçası
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı K
Tane Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Güveç kabına biraz sıvıyağ döküyoruz
Kuzu kaburgayı koyup orta ateşte kavuruyoruz
Defne yaprağı ve tane karabiber atıyoruz
Soğan ve havucu doğrayıp ekliyoruz
Biber salçası ve domates salçasını katıyoruz
Beyaz lahanayı küçük bir şekilde doğrayıp güvece ekliyoruz
Patates ve yer elmasını küp küp doğrayıp lahananın üzerine koyuyoruz
Tuzunu serpiyoruz
Biraz sıcak su döküyoruz
Üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul