Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Tavuklu Ebegümeci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Tavuklu Ebegümeci



Pirinçli Tavuklu Ebegümeci Tarifi - Pirinçli Tavuklu Ebegümeci Yapılışı - Pirinçli Tavuklu Ebegümeci Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pirinçli Tavuklu Ebegümeci




Malzemeler:


1 Tavuk Göğsü

1 Demet Ebegümeci

2 Soğan

1 Çay B Pirinç

1 Çorba K Domates Salçası

1 Çorba K Biber Salçası

Sıvıyağ

Tuz

Değirmen Karabiber


Hazırlanışı:


Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz Tavuk göğsünü kuş başı doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz


Domates salçası, biber salçası, tuz ve değirmen karabiber katıyoruz Temizlenmiş ebegümecileri doğrayıp ekliyoruz Yıkanmış pirinci üzerine döküyoruz


Kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz Piştikten sonra yoğurt ile servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla