Yalnız Mesajı Göster

Baduç Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baduç Kavurması



MALZEMELER


½ kg taze fasulye (yöresel adı baduç)

1 adet iri kuru soğan

2 adet yeşil biber

3 adet domates

2 adet yumurta

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ



HAZIRLANIŞI


İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana dek kavrulur Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber ilave edilir


Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış yeşil fasulyeler eklenir Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise sunulur





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla