Yalnız Mesajı Göster

Turp Soslu Kızarmış Brokoli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turp Soslu Kızarmış Brokoli



Turp Soslu Kızarmış Brokoli Tarifi - Turp Soslu Kızarmış Brokolinin Yapılışı

Malzemeler:

Turp sosu:

1 bağ kırmızı turp,

50 g krema,

tuz,

karabiber

Hamur:

120 g un,

3 yumurta,

150 g yoğurt,

1 tutam kimyon,

2 yemek kaşığı susam

Brokoli:

600 g brokoli,

kızartma yağı

Yapılışı:


Sos:

Turpları yıkayarak mikserde püre haline getirin Püreyi bir süzgeçte süzülmeye bırakın, tuz, krema ve biberle karıştırın

Hamur:

Susam hariç, bütün malzemelerden hamur hazırlayın Hamuru 15 dakika kabarmaya bırakın, son olarak susamı karıştırın Brokolileri yıkayarak kurulayın ve lokma halinde kesin Brokoliyi hamura hatırın ve 1 70 - 190 derecede kızdırılmış yağda altın sarısı renge gelinceye dek kızartın Brokolileri bir kağıt peçetede süzülmeye bırakın ve sıcak olarak sos ile sunun Beyaz ekmek ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla