06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turp Soslu Kızarmış Brokoli
Turp Soslu Kızarmış Brokoli Tarifi - Turp Soslu Kızarmış Brokolinin Yapılışı
Malzemeler:
Turp sosu:
1 bağ kırmızı turp,
50 g krema,
tuz,
karabiber
Hamur:
120 g un,
3 yumurta,
150 g yoğurt,
1 tutam kimyon,
2 yemek kaşığı susam
Brokoli:
600 g brokoli,
kızartma yağı
Yapılışı:
Sos:
Turpları yıkayarak mikserde püre haline getirin Püreyi bir süzgeçte süzülmeye bırakın, tuz, krema ve biberle karıştırın
Hamur:
Susam hariç, bütün malzemelerden hamur hazırlayın Hamuru 15 dakika kabarmaya bırakın, son olarak susamı karıştırın Brokolileri yıkayarak kurulayın ve lokma halinde kesin Brokoliyi hamura hatırın ve 1 70 - 190 derecede kızdırılmış yağda altın sarısı renge gelinceye dek kızartın Brokolileri bir kağıt peçetede süzülmeye bırakın ve sıcak olarak sos ile sunun Beyaz ekmek ile servis yapın
|
|
|