Konu
:
Fırında Akdeniz Patlıcanı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Akdeniz Patlıcanı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Akdeniz Patlıcanı
MALZEMELER
4 adet uzun kemer patlıcan
1 diş sarmısak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
5 adet orta boy domates
300 gr
mozeralla peyniri (veya dil peyniri)
1 çay kaşığ kekik
1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanları yıkayıp, kurulayalım
Kabuğunu soymadan uzunlamasına dilimleyelim, ama dilimleri sapından ayırmayın
Patlıcanları bir kaba yerleştirip, içine su ve tuz koyarak, acısının çıkması için 20 dakika bekletelim
Başka bir tarafta sarmısağı ayıklayıp, incecik kıyalım
Kıymış olduğumuz sarmısakları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekikle karıştıralım
Bu arada domatesleri ve peynirleri de ½ cm
kalınlığında dilimlere ayıralım
Önümüze büyük bir fırın kabı ya da fırın tepsisini alalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayalım
Dilimlediğimiz patlıcanları bol suda çalkalayalım ve hafifçe sıkarak suyunu süzdürelim
Dilimleri açık olacak şekilde fırın kabımıza dizerek yerleştirelim
Kesmiş olduğumuz domates dilimlerini boşluklara yerleştirip, tuz ve karabiberle yemeğimizi tatlandıralım
Hazırladığımız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirip, en son olarak da peynir dilimlerini yerleştirelim
Önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmış olduğumuz fırının orta gözünde 25-30 dakika ve peynirler eriyene kadar yemeğimizi pişirelim
Yemeğimizi sıcak olarak servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul