Yalnız Mesajı Göster

Fırında Akdeniz Patlıcanı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Akdeniz Patlıcanı



MALZEMELER


4 adet uzun kemer patlıcan

1 diş sarmısak

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

5 adet orta boy domates

300 gr mozeralla peyniri (veya dil peyniri)

1 çay kaşığ kekik

1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI


Öncelikle patlıcanları yıkayıp, kurulayalım Kabuğunu soymadan uzunlamasına dilimleyelim, ama dilimleri sapından ayırmayın Patlıcanları bir kaba yerleştirip, içine su ve tuz koyarak, acısının çıkması için 20 dakika bekletelim

Başka bir tarafta sarmısağı ayıklayıp, incecik kıyalım


Kıymış olduğumuz sarmısakları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekikle karıştıralım Bu arada domatesleri ve peynirleri de ½ cm kalınlığında dilimlere ayıralım

Önümüze büyük bir fırın kabı ya da fırın tepsisini alalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayalım Dilimlediğimiz patlıcanları bol suda çalkalayalım ve hafifçe sıkarak suyunu süzdürelim Dilimleri açık olacak şekilde fırın kabımıza dizerek yerleştirelim Kesmiş olduğumuz domates dilimlerini boşluklara yerleştirip, tuz ve karabiberle yemeğimizi tatlandıralım


Hazırladığımız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirip, en son olarak da peynir dilimlerini yerleştirelim Önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmış olduğumuz fırının orta gözünde 25-30 dakika ve peynirler eriyene kadar yemeğimizi pişirelim

Yemeğimizi sıcak olarak servise sunalım




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla