Konu
:
Sebzeli Yaz Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Yaz Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Yaz Güveci
MALZEMELER
500 gr
kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bezelye
2 adet kuru soğan
8 diş sarmısak
200 gr
tane fasulye
1 adet patlıcan
4 adet patates
2 adet havuç
2 adet domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanı çizgili şekilde soyun, kabakları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın
Fasulyelerin uç kısımlarını kesip bütün olarak bırakın
Havuçları temizleyin, halka şeklinde doğrayın
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Bezelyelerin içlerini çıkartın
Bütün sebzeleri ayrı kaplarda bekletin
Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun
1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve zar şeklinde doğranmış soğan koyun
Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin
Et suyunu çektikden sonra karıştırarak kavurun
Ocağı kapatın
Etin üstüne sırayla bezelye, havuç, patates, patlıcan, kabak ve sarmısak koyun
2 adet domatesi rendeleyin
Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp kısık ateşte 20 dakika kendi suyuyla pişirin
Sebzeleri dağıtmadan bir sefer karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
30 dakika daha pişirin
Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul