Yalnız Mesajı Göster

Soslu Sebze Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Sebze Kızartması



MALZEMELER


2 adet havuç

2 adet kabak

2 adet patlıcan

6 adet yeşil biber

1 adet küçük karnabahar

2 su bardağı mantar


Kızartmak için:

3 adet yumurta

1 su bardağı un

2 tatlı kaşığı tozbiber

1 su bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI


Sebzeleri yıkayıp süzün Kabakları, havuçları, patlıcanları ince ince ve uzunlamasına doğrayıp sütün içinde bekletin

Karnabaharı 5 dakika haşlayın

Yumurta, tozbiber ve tuzu çırpın Bir tabağa un koyun Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın

Yoğurt, sarmısak ve dereotunu karıştırın Sebzelerin yanında servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla