Konu
:
Kereviz Bastısı
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Bastısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Bastısı
Gereçler:
1 kg kereviz
1/2 limon suyu
250 gr kuşbaşı koyun eti
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin Tuz-karabiber
Terbiyesi:
1 yumurta
1/2 limon suyu
1/2 bardak haşlanmış kereviz suyu
Yapılışı:
1
Bir tencereye, ince doğranmış bir soğan, kuşbaşı etleri ve yağı koyun
kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin
Biraz sıcak su ekleyin
2
Kerevizlerin kabuklarını biraz derince keserek çıkartın
Yıkayıp ortadan ikiye ayırın ve yarım parmak kalınlığında yarım ay biçiminde doğrayın
Limon suyu katılmış sıcak suya atarak 10 dk haşlayın
3
Pişen etleri, tencerenin ortasında toplayın
Üzerine kerevizleri yerleştirin
Kalan soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayıp üzerine koyun
Tuz, karabiber ve yeterli sıcak su ekleyip kısık ateşte 30 dk pişirin
Suyunu çekince indirin
4
Bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın, içine yavaş yavaş kerevizin sıcak haşlama suyundan katın
Kerevizi yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin
Üzerine de terbiyesini dökün
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul