Konu
:
Kuru Börülce ( Kıymalı)
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Börülce ( Kıymalı)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Börülce ( Kıymalı)
Gereçler:
1,5 su bardağı börülce
150 gr kıyma
1 büyücek soğan
1 yemek kaşığı domates salçası 1yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz-karabiber-biraz tarçın
Yapılışı:
1
Börülceyi ayıklayıp akşamdan suda ıslatın
2
Soğanı yıkayıp incecik doğrayın;yağla birlikte ateşe koyun
Arada karıştırarak hafifçe börttürün,kıymayı katın ve karıştırmaya devam edin
Suyunu çekince salça,biber,tarçın,suyu süzülmüşbörülce ve üzerini örtecek kadar ılık su koyun
Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
Yeterince tuz koyup bir iki taşım kaynatın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul