Yalnız Mesajı Göster

Kuru Börülce ( Kıymalı)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Börülce ( Kıymalı)



Gereçler:


1,5 su bardağı börülce

150 gr kıyma

1 büyücek soğan

1 yemek kaşığı domates salçası 1yemek kaşığı margarin

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

tuz-karabiber-biraz tarçın



Yapılışı:


1Börülceyi ayıklayıp akşamdan suda ıslatın


2Soğanı yıkayıp incecik doğrayın;yağla birlikte ateşe koyunArada karıştırarak hafifçe börttürün,kıymayı katın ve karıştırmaya devam edin


Suyunu çekince salça,biber,tarçın,suyu süzülmüşbörülce ve üzerini örtecek kadar ılık su koyun


Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirinYeterince tuz koyup bir iki taşım kaynatın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla