Konu
:
Karnabahar Oturtma
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Oturtma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Oturtma
Gereçler:
1 0rta boy karnabahar (sıkı ve beyaz çiçekli)
150 gr kıyma
1 büyük soğan 1 büyük domates
2 yemek kaşığı margarin
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1
Eritilmiş yağın içinde önce kıyılmış soğanı börttürün; sonra da sırayla kıymayı, doğranmış domatesleri katıp suyunu çektirin
Tuz ve karabiber katın
2
Karnabaharın yeşilliklerini ve kökünü kesip atın
Çiçek kısmını irice parçalara bölüp yıkadıktan sonra dibi düz bir kaba sıralayın
Üzerine kıyma içini yayın
Pişecek kadar su ve biraz tuz koyun
Önce harlı sonra kısık ateşte 30 dk pişirin
( kokusunun çıkması için, kaynamadan sonra 5 dk kapağını aralık bırakın
)
Not: Karnabaharı önce biraz haşlamak da mümkündür
O zaman kokusu azalır; ancak besin maddelerinin suyla atılmasını önlemek için haşlamadan yapımasında yarar görüyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul