Konu
:
Soslu Ve Etli Karalahana
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Ve Etli Karalahana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Ve Etli Karalahana
Malzemeler:
2 demet körpe karalahana
500 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Tuz karabiber
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı mısırözü yağı
Sos için:
1 dolmalık kırmızı biber
3 domates
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz
Hazırlanışı:
*Karalahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün
İç malzeme için pirinci yıkayıp süzün
Soğanı soyup kıyın
Maydanozu temizleyip kıyın
Kıymayı derin bir kaba alın
Kıyılmış soğan maydanoz biber salçası pirinç tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun
*Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine alın
Sap kısımlarını kesip her bir lahana yaprağının ortasına bir kaşık kadar iç malzemeden paylaştırın
Muska şeklinde sarın
Aralık kalmayacak şekilde tencereye dizin
Üzerlerine bir bardak sıcak su ilave edin
Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın
Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişirin
*Sos için zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp küp şeklinde kesilmiş domatesi ve kırmızı biberi kavurun
Ocaktan alıp tuz nar ekşisi ve baharatı ekleyip tatlandırın
Sarmaları servis tabağına alın
Dilerseniz domatesli sosla sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul