Konu
:
Şıhlil Mahşil
Yalnız Mesajı Göster
Şıhlil Mahşil
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şıhlil Mahşil
kabak nasıl pişirilir - kabak yemeği tarifi - Şıhlil Mahşil nasıl yapılır
MALZEMELER
* 1 kg tombul kabak (Girit kabağı)
* Yarım kg kıyma
* 1 adet soğan
* 2 adet sivri biber
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 demet kıyılmış maydonoz
* Yarım su bardağı pirinç (ıslatılmış)
* Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik
* 1 yemek kaşığı salça
* Ayçiçek yağı (kızartmak için)
TARİF
Kabakların dışını alacalı ince bir şekilde soyalım ya da kazıyalım
Daha sonra içini fazla inceltmeden oyalım
Üzerinden kestiğimiz bölümü (resimde görüldüğü gibi) kabakların üzerine kapak yapalım
Yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çevire çevire hafifçe kızartalım
Kıymayı bir tencereye alıp kavuralım
Daha sonra soğan, salça, domates rendesini ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim
Kalan diğer malzemeyi ve baharatı ekleyip
İç harcı kızarttığımız kabakların içine dolduralım
Tencereye dizdiğimiz kabakların yarısına kadar su doldurup tuzunu atıp kabaklar pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul