Yalnız Mesajı Göster

Şıhlil Mahşil

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıhlil Mahşil



kabak nasıl pişirilir - kabak yemeği tarifi - Şıhlil Mahşil nasıl yapılır

MALZEMELER


* 1 kg tombul kabak (Girit kabağı)

* Yarım kg kıyma

* 1 adet soğan

* 2 adet sivri biber

* 2 adet domates

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 1 su bardağı haşlanmış nohut

* 1 demet kıyılmış maydonoz

* Yarım su bardağı pirinç (ıslatılmış)

* Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik

* 1 yemek kaşığı salça

* Ayçiçek yağı (kızartmak için)




TARİF


Kabakların dışını alacalı ince bir şekilde soyalım ya da kazıyalım Daha sonra içini fazla inceltmeden oyalım Üzerinden kestiğimiz bölümü (resimde görüldüğü gibi) kabakların üzerine kapak yapalım Yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çevire çevire hafifçe kızartalım


Kıymayı bir tencereye alıp kavuralım Daha sonra soğan, salça, domates rendesini ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim


Kalan diğer malzemeyi ve baharatı ekleyip İç harcı kızarttığımız kabakların içine dolduralım Tencereye dizdiğimiz kabakların yarısına kadar su doldurup tuzunu atıp kabaklar pişene kadar pişirelim


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla