Konu
:
Tereyağlı Kestane
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Kestane
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Kestane
Tereyağlı Kestane Tarifi - Tereyağlı Kestane Nasıl Yapılır - Tereyağlı Kestane Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Kestane
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Tatlı Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tereyağlı Kestane Nasıl Yapılır?
1
Soğuk suyla yıkadığınız kestaneleri ortalarına bıçağın ucu ile derince bir artı (+) işareti yaparak yıkayın
Sularının tamamen süzülmesini beklemeyerek fırında ya da tencerede pişirin
Kestanelerin piştiğini anlamak için çizik yerlerinin birbirinden ayrılması gerekir ayrıca iç kabuğunun da üzerinde kolayca kalkması kestanenin piştiğini gösterir
2
Ilıması için kestaneleri 15 dakika kadar dinlendirip soyun
3
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın
4
Isıya dayanıklı küçük bir cam kabın içerisine soyulmuş kestaneleri dizip üzerine tereyağı, şeker, su ve tuz ilave edin
5
Kabın ağzını yağlı kağıt ile sıkıca kapatınız
6
Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin
Sıcak olarak servis edin
Not:
Kestaneleri pişirmek için birkaç yöntem vardır
Önce kestaneleri bıçağın ucu ile çizin
Daha sonra,
1
Tencereye kestaneleri koyup üzerini geçmeyece kadar suyla haşlayabilirsiniz
2
Grilde ya da sadece üst ızgarası yanan bir fırında ara ara çevirerek pişirebilirsiniz
3
Teflon tencerede kapağını açık tutarak pişirebilirsiniz
4
Teflon tencereye koyduğunuz kestanelerin üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak pişirebilirsiniz
Hazırladığınız kestaneleri kuzu eti ya da hindi yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz
Kestaneleri bıçakla çizmeden önce soğuk suda yıkarsanız iç kabuğu daha kolay ayrılacaktır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul